آشنایی با چسب بتن و کاربردهای آن
همان طور که گفته شد چسب بتن یک افزودنی مفید است که در پایهریزی ساختمان و همچنین ملات ساختمان استفاده میشود. استفاده از چسب بتن موجب تقویت و افزایش کیفیت ساختمان میشود و کاربرد های تا حد زیادی به چسب کاشی شباهت دارد اما چسب بتن بر پایه زرینهای اکلیریکی ساخته شده است و نوعی پلیمر به حساب میآید.
چسب بتن را میتوان به عنوان یک افزودنی که در صنعت ساختمانسازی استفاده میشود و کاربرد زیادی دارد نامید. چسب بتن را برای افزایش کیفیت و مقاومت ساختمان استفاده میکنند و از مزایا چسب بتن میتوان گفت که این محصول مقاومت کششی، مقاومت خمشی، مقاومت سازشی، چسبندگی و همچنین دوام بتن را افزایش میدهد.
بدین سبب اکثرا مهندسان و پیمانکاران از این محصول برای افزایش مقاومت و کیفیت سازه خود استفاده میکنند. ساختار چسب بتن از نوعی پلیمر امولوسیونی است. این چسب انواع گوناگونی در بازار دارد و هرکدام از این مدلها کاربرد خاص خودش را دارا است.
کاربرد چسب بتن این است که از نفوذ آب و همچنین مواد شیمیایی به داخل بتن جلوگیری میکند. به همین سبب ساختمان را از یخبندان و سرما ایمن میسازد. بر اساس تحقیقات صورت گرفته ساختمانهایی که در آن از چسب های بتنی استفاده شده است مقاومت و بازدهی بهتری در مناطق قلیایی و دارای رطوبت بالا نشان داداند. اینها تنها یک معرفی خلاصه از چسب بتن بود. اما اگر برایتان سؤال پیش آمده باشد که چسب بتن چیست و چه کاربردی دارد در ادامه این مقاله در وب سایت آنابن قصد داریم تا به پرسش این پاسخها بپردازیم.
چسب بتن خواص روان کنندگی، سخت کنندگی و همچنین آب بندی دارد. بدین منظور از این محصول در ملات ساختمان و مصالح ساختمانی استفاده میشود تا دوام و استحکام بتن را بالا ببرد. اما چسب بتن را میتوان به دو دسته
- اپوکسی
- لاتکسی
تفسیم کرد، که در ادامه به این موارد اشاره میکنیم اما عمده و اغلب مصرف چسب بتن در مرمت و بهبود بتن قبلی ساختمان است. به طور مثال ساختمانی که در اثر رطوبت دچار نم زدگی شده است را با چسب بتن میتوان احیا کرد. یا حتی اگر ساختمان منزل شما بر اثر زلزله یا اتفاقهای دیگر دچار ترک خوردگی شده باشد راه چاره آن استفاده از چسب بتن است. چسب بتن میتواند کمک شایانی در بهبود و بالا بردن مقاومت و کیفیت بتن قبلی ساختمان به شما کند.
همچنین چسب بتن را میتوان برای نصب انواع کاشی، سنگ و نماهای ساختمان استفاده کرد. بیتردید یکی از بهترین راهها برای افزایش کیفیت ساختمان استفاده از چسب بتن است. زیرا چسب بتن با هزینه کم استقامت زیادی به ساختمان شما میبخشد و سبب میشود تا ماندگاری نمای ساختمان بیشتر شود.
استفاده از چسب بتن در نما ساختمان سبب میشود تا خطر لق شدگی و افتادن نما کاهش پیدا کند و عمر کاشی و نمای ساختمان شما افزایش پیدا میکند. اما اصلاً چرا باید از چسب بتن استفاده کرد و همچنین مزایا چسب بتن چیست؟
چسب بتن و کاربردهای آن
چسب بتن را اگر با بتن و مصالح ساختمانی مخلوط کنیم، سبب روان شدگی و ایجاد استحکام در ملات و مصالح ساختمانی میشود. به صورت تخصصی اگر بخواهیم بگوییم موجب اسلامپ شدن ملات میشود. پس نتیجه میگیریم که اگر این ترکیب را سیمان مخلوط کنیم باعث شلتر شدن سیمان میشود.
یکی دیگر از مزایا چسب بتن استفاده آن به جای ضد یخ و عایق سرما استفاده کرد. این محصول میتواند از ورود رطوبت به ساختمان جلوگیری کند و همچنین ساختمان را از سرما ایمن سازد. از ویژگی این محصول این است که نیاز به ترکیب با آب ندارد. اغلب این چسبها با بالا بردن چسبندگی مقاومت ساختمان را افزایش میدهند. مقاومت سایشی و استحکام بتن را میتوان با این محصول چندین برابر افزایش داد.
استفاده از چسب بتن سبب میشود تا پس از خشک شدن در بین مصالح لایهای مقاوم و انعطافپذیری ایجاد میکند که علاوه بر جلوگیری از ورود آب و رطوبت میتواند مانع از ترک خوردگی دیوار شود. تا اینجا با ویژگیهای چسب بتن آشنا شدیم اما برای اینکه بدانید چسب بتن چه کاربردهایی دارد در ادامه با ما همراه باشید.
آشنایی با کاربرد چسب بتن
همان طور که اشاره شد چسب بتن و کاربردهای آن در خصوص تعمیر و ترمیم سازههای بتنی است. اما این محصول کاربردهای متنوعی دارد از جمله این کاربردها میتوان به این موارد اشاره کرد:
- آببندی سطوح و منبعهای بتنی همانند استخر و…
- ترمیم کانالها و لولههای بتنی
- ساخت و مرمت کف سالنهای صنعتی
- ترمیم و بازسازی باندهای فرود و فرودگاهها
- ساخت انواع سرویسهای بهداشتی در هر مکان آب و هوایی
- ساخت ملات موزاییک و سرامیک و همچنین ترمیم نماهای ساختمان
- بتنریزی آب راههای شهری
- مناسب جهت زیرسازی و نرمه کشی
- ساخت کانالهای آب و فاضلاب
- ساخت بناهایی که مداوم با آب در تماس هستند
و… این مواردی که ذکر شد جزء مزایا و همچنین کاربردهای چسب بتن در زندگی روزمره ما بودند. در ادامه قصد داریم که به انواع چسب بتن بپردازیم.
انواع چسب بتن چیست
حال که با کاربرد ها و مزیت های چسب بتن آشنایی پیدا کرده اید، لازم است با انواع این چسب آشنا شوید. در ادامه به معرفی مهم ترین انواع این چسب خواهیم پرداخت. به طور کلی چسب بتن را در بازار میتوانید به دو صورت بیابید.
- چسب بتن پلی پوکساید یا اپوکسی
- چسب بتن پلیمر یا لاتکس
که هرکدام دارای مزایای مخصوص به خود هستند. در ادامه هرکدام از آنها را معرفی خواهیم نمود.
چسب بتن اپوکسی
چسب بتن اپوکسی از فرایند پلیمریزاسیون بدست میآید. این مدل از چسب بسیار قدرتمند است. چسب بتن اپوکسی برای چسبندگی لایه جدید بر روی لایه قدیمی بتنی استفاده میشود. همچنین میتواند به عنوان آب بندکننده سطح استفاده شود. از مزایا این چسب این است که:
-
قدرت چسبندگی بسیار بالا
-
اثر گذاری در زمان بسیار کم
-
مقاومت کششی و سایشی بالا
-
افزایش کیفیت بتن در مرور زمان
-
عدم نیاز به حلال و پرایمر
-
ضد آب
-
سازگار با هر گونه آب و هوا
-
مناسب برای مرمت و بازسازی ساختمان
-
قابل استفاده برای هر قطعه ساختمانی
و ده ها مورد دیگر اشاره کرد.
چسب بتن لاتکس
چسب بتن لاتکس محلولی شیری رنگ است که با بتن و یا ماسه ترکیب میشود و استقامت ساختمان را افزایش میدهد. چسب بتن لاتکس ساختمان را در برار نفوذ مواد شیمیایی، آب و… مقاوم میسازد. همچنین سبب میشود تا سازه از ساییدگی و خمش مقاوم شود. چسب بتن لاتکس را میتوان با انواع چسبهای دیگر همانند چسبهای پودری مخلوط کرد. این کار سبب میشود تا مقاومت و انعطاف ساختمان افزایش پیدا کند.
چسب بتن لاتکس دارای مزایای گوناگونی است. از جمله این مزایا و کاربردها میتوان به موارد زیر اشاره کرد
- کاهش نفوذ مواد شیمیایی و آب به داخل بتن
- افزایش چسبندگی بین ملات و بتن
- افزایش خاصیت کشسانی بتن
- افزایش مقاومت شیمیایی بتن
- افزایش مقاومت سایشی سازه
- افزایش مقاومت ساختمان در برابر ضربه
- مقاوم کردن ساختمان در برار سرما و گرما
- افزایش سازگاری ساختمان با محیط زیست
کلام آخر
در کلام پایانی خود باید گفت که ما در این مقاله در وب سایت آنابن سعی کردیم تا شما را با محصولی آشنا کنیم که مقاومت و کیفیت ساختمان شما را چند برابر میکند. چسب بتن محصولی است که با افزودن آن در بتن سبب افزایش مقاومت و کیفیت ساختمان میشود و کاربردهایی دارد که بسیار به خرید چسب کاشی شباهت دارد. به طوری که میتوان گفت استفاده از این محصول باعث میشود تا ساختمان شما در برابر سرما، گرما، رطوبت، ترک خوردگی، زلزله و… مقاوم شود. پس حتماً از این محصول در ساخت منزل خود استفاده کنید و آرامش را به خود و خانواده خود هدیه دهید.